Ryż jaśminowy z brzoskwiniami
  • access_time

Ryż jaśminowy z brzoskwiniami

Składniki:
• 120 g ryżu jaśminowego marki Britta
• puszka brzoskwiń w zalewie
• 300 ml mleka
• 40 g cukru
• 1,5 łyżeczki soku z pomarańczy lub 1,5 łyżki ulubionego likieru owocowego
• łyżka cynamonu
• cukier waniliowy do smaku
• sól

Przygotowanie
Ryż opłukać kilka razy w zimnej wodzie, gotować w osolonej przez 10 minut, a następnie odcedzić. Ponownie wstawić do gotowania tym razem w mleku z dodatkiem 40 g cukru, odrobiną cukru waniliowego oraz cynamonem. Całość gotować do momentu, gdy ryż wchłonie mleko, często mieszając. Pod koniec gotowania dolać sok z pomarańczy. Ryż nałożyć do miseczek, dodać pokrojone w paski brzoskwinie i pozostawić do ostygnięcia.
Smacznego!

(0 głosów)
close

Zapisz się do naszego Newslettera i Bądź na bieżąco!

Otrzymasz regularnie informacje o aktualnych trendach i ciekawych wydarzeniach ze świata mody.

Sprawdź naszą politykę prywatności i warunki użytkowania
Możesz wypisać się z listy e-mail w dowolnym momencie.